Translate

Sunday 4 September 2016

Χελωνάκια βγαίνουν στην άμμο της Λάρας [βίντεο] - Loggerhead sea turtle (Caretta caretta) Hatching at Lara bay. (Cyprus) - City Free press - Sigmalive - 18.08.2015



Χελωνάκια βγαίνουν στην άμμο της Λάρας [βίντεο]

18.08.2015
Μαγευτικό είναι το βίντεο με εκκόλαψη αυγών χελώνας στην παραλία Λάρα στην Πάφο που δημοσιεύθηκε στο Youtube από τον χρήστη George Konstantinou.



Για ευνόητους λόγους, το βίντεο τραβήχτηκε νύχτα και αποτελεί ένα σπουδαίο ντοκουμέντο της μεγαλοπρεπούς στιγμής που τα νεογνά βγαίνουν στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνονται προς τη θάλασσα.

Τα αυγά εκκολάπτονται σε 7-10 εβδομάδες, ανάλογα με τη θερμοκρασία της άμμου.

Καθώς τα μικρά χελωνάκια βγαίνουν από τα αυγά, αγωνίζονται για να αναρριχηθούν στην επιφάνεια. Επειδή το οξυγόνο είναι λίγο, αυτή η προς τα πάνω κίνηση μπορεί να διαρκέσει 2-4 ημέρες.

Εάν φτάσουν στην επιφάνεια της άμμου κατά τη διάρκεια της ημέρας, παύουν οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες τους αδρανοποιούν. Περιμένουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια έως ότου η άμμος δροσίσει τη νύχτα ή νωρίς το πρωί και τότε εξέρχονται μαζικά και τρέχουν προς τη θάλασσα.

Το φως των αστεριών τους οδηγεί προς το νερό.  Αρκετά από τα αυγά μπορεί να είναι αγονιμοποίητα ή να περιέχουν νεκρά έμβρυα.
Δείτε το βίντεο με τη φυσική μαγεία που συμβαίνει στη Λάρα:




No comments:

Post a Comment