Translate

Wednesday 16 September 2015

Η Καμάρα του Κόρακα στο Κάβο Γκρέκο - Kamara tou Koraka Natural Bridge - Korakas Bridge at Cape Greco. - Cyprus

 Kamara tou Koraka, the most impressive natural bridge of Cyprus, located on the northeast, steep coast of Cape Greco

 Η Καμάρα του Κόρακα, το πιο εντυπωσιακό φυσικό γεφύρι της Κύπρου, που βρίσκεται στη βορειοανατολική, απόκρημνη ακτή του Κάβο Γκρέκο.

See also


Ένα σπάνιο οικοδόμημα που το πινέλο της φύσης χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να δημιουργήσει στο εθνικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο κινδυνεύει να καταποντιστεί στη θάλασσα.   Πρόκειται για την περίφημη «Καμάρα του Κόρακα», ένα περίπου χιλιόμετρο από το ξωκκλήσι και τη σπηλιά των Αγίων Αναργύρων. Ένα απείρου κάλλους πανύψηλο φυσικό γεφύρι πάνω από τη θάλασσα, το οποίο την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει βαθμιαία διάβρωση. Κάτι στο οποίο δυστυχώς συνέτειναν, εκτός από το πέρασμα των χρόνων, και οι ρίζες κάποιων θαμνοειδών που είναι φυτρωμένα στο σημείο.  
Το Τμήμα Δασών πριν από μερικά χρόνια προχώρησε στην επιμελή περίφραξη της «Καμάρας του Κόρακα», καθώς η διάβρωσή της επέβαλλε πλέον τη λήψη μέτρων. Δυστυχώς, η δυσκολία χειρισμού της διάσωσης της «Καμάρας του Κόρακα» άφησε το φυσικό αυτό μνημείο στο έλεος της μοίρας του και του καιρού. 
Η διάβρωση του πετρώματος της γέφυρας στο μεταξύ συνέχισε να προχωρεί και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων γεωλόγων και άλλων ειδικών, η καταβαράθρωση της καμάρας είναι πλέον θέμα χρόνου. Μια σεισμική δόνηση ή μια άλλη αιτία που θα ταρακουνούσε το έδαφος στην περιοχή θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να την εξαφανίσουν. 
Πηγή http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/224691/chanetai-i-kamara-tou-koraka-sto-kavo-gkreko

.Photos 13/2/2012 by George Konstantinou

















No comments:

Post a Comment