Translate

Monday 14 November 2022

Ναυάγιο EDRO στις Θαλασσινές σπηλιές, Πέγεια, Πάφος - EDRO Shipwreck at Peyia - Cyprus 15/8/2020

Σε μια ονειρεμένη τοποθεσία όπου κανείς μπορεί να αγναντέψει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού επέλεξε να τερματίσει το ταξίδι του το εμπορικό πλοίο EDRO III.
Ήταν αργά το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου του 2011 όταν το πλοίο EDRO III που έφερε τη σημαία της Σιέρα Λεόνε και έχοντας πλήρωμα εννέα ναυτών, αναχωρούσε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τη Ρόδο φορτωμένο γυψοσανίδες. Οι ισχυροί όμως άνεμοι σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή που επικρατούσαν στο νησάκι Γερόνησος, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, παρέσυραν το πλοίο και το χτύπησαν σε βράχο, αφήνοντας το ακυβέρνητο.
Σήμερα το ναυάγιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή της τουριστικής περιοχής της Πάφου και μόλις 200 μέτρα από τις θαλασσινές σπηλιές. Η συγκεκριμένη περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.
Αρκετοί είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι, κυρίως οι λάτρεις της φωτογραφίας, που προσελκύονται από την ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης. Το κουφάρι του πλοίου απλά ήρθε και έδεσε με τον πιο αρμονικό και τέλειο τρόπο με το μαγευτικό αυτό σκηνικό που συνεπαίρνει τον κάθε ταξιδιώτη.
ΠΗΓΗ https://www.bigcyprus.com.cy/el/desti...

The Sierra Leone-flagged EDRO III ran aground off Pegeia on 8 September 2011 in heavy seas, during a voyage to Rhodes, from Limassol, Cyprus with a cargo of plasterboard. At the time of the accident, the ship had nine crew members - seven Albanians and two Egyptians. The crew were rescued and airlifted to the safety of Paphos by a local British Military helicopter. The EDRO III weighs 2,345 Ton

Thanks to my son Chrysantho Konstantinou for his drone footage  15/8/2020 Cyprus

No comments:

Post a Comment