Translate

Sunday 15 January 2017

Μοναδικές εικόνες από τα Φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας - ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ANT1 TV NEWS 20:15 - 15/1/2017



Μοναδικές εικόνες από τα Φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας -  ANT1 TV NEWS 20:15 - 15/1/2017

Μοναδικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του Αντεννα από τα πανέμορφα φλαμίνγκο να απολαμβάνουν τα νερά της Αλυκής στη Λάρνακα. Παρά το μειωμένο αριθμό φλαμίνγκο σε σχέση με άλλες χρονιές, το θέαμα είναι απολαυστικό.

Από χίλια φλαμίνγκο έχουν ελκύσει από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα οι Αλυκές της Λάρνακας και του Ακρωτηρίου, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να σπεύδει για να τα απολαύσει. 

Σε σχέση με πέρυσι αλλά και με άλλες χρονιές, ήρθαν πολύ λιγότερα φλαμίνγκο σύμφωνα με τον Γιώργο Κωνσταντίνου πρόεδρο του συνδέσμου προστασίας φυσικής κληρονομιάς. 


«Ο λόγος είναι ότι η αποδημία τον φλαμίνγκο είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όπως φαίνεται τον καιρό που ήρθαν τα φλαμίνγκο λόγω ανομβρίας πολύ λίγα στις Αλυκές οπότε δεν έμειναν» όπως μας είπε.

Παρά τον μικρό αριθμό προέλευσης των φλαμίνγκο, το θέαμα στην Αλυκή της Λάρνακας είναι μοναδικό. 

Την ελπίδα να έρθουν περισσότερα φλαμίνγκο στο ταξίδι για την επιστροφή τους απο την Αφρική , εξέφρασε ο πρόεδρος του πτηνολογικού συνδέσμου Κύπρου ενώ μας πληροφόρησε για το που αλλού μπορεί ο κόσμος να σπεύσει να απολαύσει τα όμορφα φλαμίνγκο στην χώρα μας. 

Ο Πρόεδρος Πτηνολογικού Συνδεσμου Κύπρου μας είπε ότι «Μπορεί και να έρθουν κι άλλα στην επιστροφή τους από την Αφρική. Ένας από τους καλούς τόπους για να δείτε από κοντά τα φλαμίνγκο είναι στο Spyros beach, έχει κάποιες μικρές λίμνες εκεί, έχει καμιά ογδονταριά, εκατοστή περίπου» 

Ο κύριος Χαραλαμπίδης τόνισε παράλληλα ότι δεν πρέπει ο κόσμος να σπεύδει πολύ κοντά στα φλαμίνγκο γιατί τρομάζουν και απομακρύνονται. 

No comments:

Post a Comment