Translate

Sunday 18 October 2015

Ακρωτήριο Κορμακίτη - Akrotírio Kormakíti - Cape Kormakitis - Cyprus

See also

Κοινότητα Μαρωνιτών της Κύπρου - Ιστορία - Χωριά - Εκκλησίες - Τοπία - Maronite Community of Cyprus - History - Villages - Churches - Landscape



Το Ακρωτήριο Κορμακίτη (Τουρκικά: Koruçam Burnu), γνωστό στην αρχαιότητα ως Κρομμύων ἄκρα, αλλά και Κρομμυακόν είναι ένα ακρωτήρι στη βορειοδυτική ακτή της Κύπρου, που βρίσκεται στην αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Το ακρωτήρι πήρε το όνομά του από το κοντινό ομώνυμο χωριό των Μαρωνιτών και σηματοδοτεί τη βορειότερη έκταση του κόλπου της Μόρφου. Η κοντινότερη παραλιακή πόλη στο ακρωτήριο είναι η Κερύνεια. Αρχαία, βρισκόταν απέναντι από το Ανεμούριον στην Κιλικία στη σημερινή τουρκική ενδοχώρα.

Το μονοπάτι Μπεσμαρμάκ, ένα μονοπάτι πεζοπορίας μήκους 255 χιλιομέτρων, ξεκινά από το ακρωτήριο Κορμακίτης και ακολουθεί τον Πενταδάκτυλο μέχρι το ακρωτήριο Αποστόλου Ανδρέα, το βορειοανατολικότερο σημείο της Κύπρου, στην άκρη της Καρπασίας.

Cape Kormakitis (GreekΑκρωτήριο ΚορμακίτηAkrotírio Kormakíti is a promontory on the north-western coast of the Mediterranean island of Cyprus.  Named after the nearby Maronite village of the same name, the cape marks the northern most extent of Morphou Bay. The nearest coastal town to Cape Kormakitis is Kyrenia.

Photos  16/10/2015 by George Konstantinou


































Τα βουνά της Τουρκίας απο το Ακρωτήριο Κορμακίτη






No comments:

Post a Comment